Noćni uspon na Oštrelj

Kako je jesen smijenila ljeto, te kako smo pomjerili satove na zimsko računanje vremena, dan je kraći, dok su noći postale duže. Zbog toga smo ograničeni sa organizovanjem naših aktivnostim, te više ne možemo “odletiti” na neku brzinsku turu, a da nas već nije uhvatila noć.

Kad je već tako, onda smo i odlučili da organizujemo 1. Noćni uspon na Oštrelj.

U početku nismo bili sigurni koliko će se članova odazvati na poziv i krenuti sa nama na Oštrelj i uz to još i po noći…jer ipak, noć je noć, ali se unatoč tome okupi nas 5 spremnih za noćnog uspona.

Okupljanje je bilo u 17:30h pred Bingom gdje smo se rasporedili po autima i krenuli put Oštrelja. Auta smo ostavili na parkingu kod Kove, te smo se u 18:11h uputili prema vrhu.

Tišina, zvijezde i noć su nas pratile, a naše lampe su obasjavale šumu i stazu pred nama, te smo malo po malo, uz priču već oko 19:15h bili na samom vrhu. Pogled sa Oštrelja prema Bosanskom Petrovcu po noći je neopisiv, u šali rekosmo da sa Oštrelja gledamo Las Vegas koji svjetluca pred nama. Nažalost niko od nas nije imao dovoljno kvalitetan fotoaparat da uhvatimo taj pogled u kojem smo uživali.

Da bi pohodu, dali i notu radne akcije, pobrinili smo se tako što smo sa sobom ponijeli kotnu tablu, koju smo na vrhu postavili. Nakon postavljanja table krenuli smo nazad prema parkingu. Prilikom povratka spust nam je začinilo blato prekriveno sa opalim lišćem, te smo se morali truditi da se ne počnemo klizati i skijati prije snijega :D.

Namjerno smo napisali da je ovo tek prvi noćni uspon, jer ih planiramo još organizovati i nadamo se da će ti usponi biti masovniji, te da će nam se pridružiti još učesnika.

Nekoliko “uspjelih” slika smo postavili u našu galeriju koje možete pregledati ovdje.

Please follow and like us:
This entry was posted in Izvještaji, Usponi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vaš komentar