Penjalište Osječenica !!!

Izuzetno nam je drago i jako smo ponosni što smo još jednu aktivnost na Osječenici uspjeli privesti kraju.

Znate i sami koliko nas stijene na vrhu Osječenice očaraju dok izlazimo iz šume na livadu. Tokom jednog našeg pohoda razgovarali smo da su stijene na vrhu Osječenice jako interesantne i primamljive za penjače, a da ne bi sve ostalo na priči, dogovorili smo se da ćemo započeti aktivnosti na uređenju penjališta.

Članovi i volonteri koji su okupljeni oko Kluba su željeli iskoristiti prirodne ljepote i preduslove Osječenice, te smo zahvaljujući projektu #ViaDinarica uspjeli u našoj namjeri. Priliku nismo htjeli da propustimo, te smo uz finansijsku podršku UNDPa i #ViaDinarice, te uz pomoć Damira i Armina iz #SingingRock ekipe u subotu 14.10.2017. godine, konačno počeli sa radovima na našem penjalištu.

Armin i Damir iz #SingingRock ekipe su uspjeli da izbuše i postave 4 penjačka smjera na Osječenici koja će omogućiti malo drugačiji pristup usponu na Osječenicu, te smo time i povećali turističku ponudu našeg kraja.

Penjački smjerovi koji su izbušeni i postavljeni, su prilagođeni početnicima u sportskom penjanju, ali nam je Armin rekao da stijene na Osječenici imaju mnogo potencijala, te da se u budućnosti može sigurno urediti i postaviti još 40-50 penjačkih smjerova raznih dužina i težine.

U videu pogledajte šta kaže Armin o našem novom penjalištu.

Naravno, ovo nije kraj radova na Osječenici, ovo je samo početak 😀 U budućnosti želimo nastaviti sa ovakvim aktivnostima, te sve veći broj naših članova i ljubitelja prirode uključiti u ove aktivnosti kako bi u potpunosti iskoristili turistički potencijal koji imamo.

Uskoro ćemo vas obavijestiti o našim idućim planovima i akcijama, koje se nadamo da ćemo vrlo brzo početi implementirati.

Na ovom mjestu poslužit ćemo se sloganom Husqvarna Hrvatska i to dijela kompanije koji je zadužen za MTB, a slogan glasi #StvaramoStaze.

Please follow and like us:
This entry was posted in Implementacija projekta, Izvještaji and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vaš komentar