Novi krak planinarske staze na Osječenicu via Serpetine

Kao što smo već ranije pisali, članovi kluba su u prethodnom periodu izvršili rekognisciranje terena na Osječenici, kako bi pronašli novi krak planinarske staze koji bi bio lakši za penjati, da bi sa njim izbjegli strme uspone na staroj stazi, koji su nam svima poznati.

Nakon čišćenja i prokresa nove planinarske staze, pristupili smo i samom markiranju planinarske staze, te smo u nedelju (01.10.) konačno i završili taj dio posla i novu stazu smo spojili sa “starom” planinarskom stazom.

Novi krak planinarske staze je nešto duži od stare staze, ali je lakša jer smo prilikom markiranja staze koristili nekoliko serpetina, te smo stazu postavili tako da se lagano penje prema livadi i vrhu Osječenice. Nova staza se nakon nekih 250 metara poslije nadstrešnice odvaja desno, dok “stara” staza ide ravno uz planinu.

Nova staza prolazi kroz prelijepu šumu, ali ono što je i nas oduševilo je otkriće jedne prelijepe stijene uz samu stazu, koja je kao jedan manji greben i ta se formacija stijena pruža do livade, da bi na kraju prešle u one velike stijene na vrhu, koje nas sve oduševe pri izlasku iz šume.

Želimo da čujemo i Vaše mišljenje i da li Vam se sviđa nova planinarska staza na Osječenici, pa nam Vaše prijedloge, pohvale ili kritike saopštite na našoj FB stranici.

Izvještaj sa aktivnosti kluba možete pročitati u nastavku, a više slika možete pregledati u našoj galeriji.

Please follow and like us:
This entry was posted in Implementacija projekta and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Vaš komentar