Obnavljane planinarske staze na Osječenici 2. dio

Projektom koji je podržala #ViaDinarica je predviđeno da se na livadi riješi zimska markacija. Svi koji planinarimo u zimskim uslovima i uslovima gdje je smanjena vidljivost (magla, nevrijeme…) znamo kako je nezgodno se snalaziti na livadi.

Stoga smo planirali da na livadi postavimo 50 PVC štapova/trklji koji bi bili ofarbani u crveno-bijeloj kombinaciji, te bi služili za zimsku markaciju. Naše dvije članice su nam u prvoj fazi dosta pomogle, gdje su svih 50 PVC štapova/trklji ofarbali u planinarsku markaciju, te su ih pripremili za postavljanje.

Nakon farbanja i pripreme PVC štapova/trklji članovi KES ‘Crni vrh’ su ih iznijeli na Osječenicu, koji su postavljeni na livadi i koji će služiti za bolju orijentaciju po stazi kada vremenski uslovi i vidljivost nisu idealni. PVC štapovi/trklje su takođe postavljene i na kraku staze koja vodi preko kleke, te je ‘preko kleke’ i planinarska markacija obnovljena. Uskoro slijedi još nekih sitnih radova koje ćemo obavljati na Osječenici….

Foto izvještaj sa radne akcije možete pregledati na našoj FB stranici, a izvještaje sa aktivnosti donosimo Vam u prilogu.

 

Please follow and like us:
This entry was posted in Implementacija projekta. Bookmark the permalink.

Vaš komentar